петък, януари 11, 2008

Вярвайте в себе си!

Томас Едисън бил убеден,че е открил принципа на запис и възпроизвеждане на човешкия говор. Извикал един машинен инженер,обяснил му идеята и му възложил да конструира машината.
Инженерът огледал внимателно грубо надрасканата скица.
-Невъзможно!-възкликнал той.-Никога няма да проработи.
-Защо мислите така?-поинтересувал се Едисън.
-Защото никой досега не е правил машина,която да говори като човек.
Едисън е можел да приеме окончателната присъда на инженера и да се откаже от идеята си.Вместо това той отговорил:
-Залавяйте се за работа и направете машината точно както е описана на чертежа, а ако не излезе нищо,губещия ще бъда аз.

Човекът,който защитава идеите си и планира живота си с увереност в собствените си сили и преценки, има огромно предимство пред онези,които се отказват при първото поражение.
Моделът бил изпълнен точно по идеята на Едисън и,за голямо учудване на машинния инженер,машината “проговорила” още при първото изпитание.

Успехът не спохожда хора,които се продават евтино поради липса на самоувереност. Той увенчава само този,който знае какво иска,решен е да го постигне и отказва да приеме думата “невъзможно”.

Подсъзнанието може да бъде насочено към определена цел,ако просто разговаряте с него и му заповядате да извърши определена задача,сякаш е невидим човек вътре във вас,който чака вашите заповеди.
Подсъзнанието има една характерна особеност.То вярва на всичко,което му кажат и действа според чутото. То не само приема и действа според изречените думи,но и според мислите,особено онези,които са силно оцветени от емоции като страх или вяра.

Подсъзнанието е изключително податливо на повтарянията на мислите и чувствата.Това е едно щастливо обстоятелство,защото го превръща в средство за постигане на всичко,което съзнанието реши. Това обяснява и защо хора,които постоянно се мислят за бедни,нещастни,болни и онеправдани,наистина стават такива.

Всеки успял човек има система,с която настройва своя ум към подсъзнанието и го захранва с идеи и цели и то така,че подсъзнанието не може да възприеме нищо случайно,или нежелано от съзнанието.Техниката на тази система не е толкова съществена,защото се свежда до многократно повторение и описание на една и съща повеля към подсъзнанието,докато то я възприеме изцяло.
Използвайте подсъзнанието за да изградите своята самоувереност и ще успеете да тренирате ума си така,че да ви служи вярно и ефективно.”

/ Наполеон Хил /

Няма коментари: