неделя, юни 17, 2007

“....
Емоциите произхождат от мозъка - точно както и ума... Те са също толкова важни, когато вземаме решения, а ключът към най-добрите, информирани решения, е да се консултирате и с двете части на мозъка - тази на разума и тази на емоциите.
....
Всички емоции имат за цел да информират... Емоциите могат да ни подскажат, че нещо в нашата среда и начин на живот трябва да бъде коригирано.
.....
Нашето общество цени все повече рационалната страна в ущърб на емоционалната. Голяма част от престъпленията - особено тези в домашни условия - се случват, защото иначе "нормални" хора не могат да осъзнаят и не знаят как да се справят ефективно с емоциите си, поради което им се поддават.
Ето защо възпитаването на емоционална интелигентност е все пак необходимо. За да се постигне истинска хармония вътре в нас, и двете страни на мозъка трябва да бъдат осъзнати и взети предвид.
Да се отричат емоциите ... прави хората "емоционално вцепенени". Всеки специалист ще ви каже, че подтискането на чувствата води до изтощение и нещастие, непрекъснато изчерпва енергията и ни смазва.
...
Да изследваме начина, по който се чувстваме, може да е плашещо, но същевременно е и опит, който ни прави по-силни. Да не забравяме все пак, че страстните чувства подхранват мислите, желанията, амбициите ни и определено дават смисъл на живота.
Така че направете крачка към дълбините на собственото си съществуване и се вслушайте в този странен глас - емоциите. Може да се изненадате как една толкова малка стъпка може да представи живота ви в напълно различна светлина и да промени посоката му, съветват специалистите.”
/Tia.bg /

Няма коментари: