неделя, декември 02, 2007

За Човека,Съдбата

“Съвременния човек трябва да разбира задачите си към обществото,да му служи както трябва.
Според мен той трябва да бъде честен и справедлив,умен и добър – в пълния смисъл на тези думи – именно по душа,ум,дух и сила. Трябва да имаме и силно влечение да си помагаме.
....
Бих желал всички българи да са облечени отвън и отвътре СВЕТЛО – телом и духом чисти, както природата краси цветята с пъстрота и чистота.
Космичната Обич вие можете всякога да имате в себе си. Нещастни сте,някой полудял,друг се обезсърчил.
Защо?
Защото са изгубили Космичната Обич.
Когато дойде тази обич у нас,ние ще станем МОЩНИ да вършим ВСИЧКО.Човек,у когото действа тя не се обезсърчава,а казва,че всички несполуки,всички нещастия са сенки в Живота.
Не се плашете от тези сенки.
Нещастията в живота аз уподобявам на следното: представете си едно голямо дърво с хиляди листа,които живеят мирно и тихо. Дойде буря и те започват да се бутат и да се карат.Премине бурята и те заживяват отново тихо и мирно.Тук причината за тяхното скарване е външна.
Ако това дърво разбираше великия закон на Космичната обич да избягва скарването то щеше постепенно да се превърне в животно,а животното,ако разбираше Космичната Обич,щеше да се превърне на човек,а човекът – на АНГЕЛ. И когато човек се облече в тази по-висша форма, той ще може да владее природните сили и да се справя с всички нещастия.
....
Когато човек отива да посети някого,не бива да отива с празни ръце,а трябва да му занесе дар. Когато ще посетите някоя бедна жена не пълнете кесията си с банкноти, а напълнете торбата си с хляб и плодове. Така трябва да правят и благотворителните дружества. А сега някои вземат оттук-оттам пари и с тях правят добрини.Не ,с чужда пита помен не става, с чуждо в Новата култура не се живее.
Благотворителните дружества ходят да разнасят пари на бедните,а после искат и на тях да им се плати за труда.
Не,не трябва да се плаща с нищо.
Когато служа,ще трябва да служа с ОБИЧ....”

/"Ето Човека",П.Дънов/

Няма коментари: