събота, септември 29, 2007

КОНТРОЛИРАЙТЕ МИСЛЕНЕТО СИ

"Човешката мисъл е на вечен кръстопът. Едната посока на пътепоказателя сочи успеха, другата - провала. Единственият фактор, който определя дали да живеем щастливо, с удовлетворение от постигнатото, или да прекараме земните си дни сиво и безрадостно, в постоянна борба с мизерията, е способността ни да управляваме ума си, да го насочваме към онова, което сме избрали за своя цел.
Вашият начин на мислене може да привлича към вас хората, да ги настройва приятелски, така че те да ви сътрудничат с желание във всяко ваше начинание. Той обаче може и да ги отблъсква. Всичко зависи от това, дали мислите позитивно, или негативно. А вие сте единственият човек, от когото това зависи.
Начинът на мислене е определящият фактор за резултатите. Само онзи, който се моли с пълна,безусловна вяра, може да очаква положителен резултат.
Начинът на мислене е вътъкът, основата на професията на дистрибутора, продавача, рекламния агент, независимо от това какво продават - стоки, нова религия, или някаква идея. Човек с отрицателно мислене не може да продаде нищо. Може да вземе поръчката на клиент, и да я изпълни, но, повярвайте ми, това не е продажба. Сигурно сте виждали подобни примери в търговската мрежа. Веднага се набиват в очи онези продавачи, които не мислят какво продават, защо го продават и как обслужват клиентите.
Добрият търговец подготвя мислите си още преди да се срещне с потенциалния клиент. Той си представя как ще продаде продукта, какво ще каже, как ще започне и как ще завърши срещата. Иначе казано, преди да продаде продукта на клиента, той мислено го продава на себе си.
Начинът на мислене определя до голяма степен пространството, което всеки от нас заема в живота,постиженията ни, приятелствата, които печелим или губим,личният принос, който можем да оставим на следващите поколения. У.Хенли, поетът, трябва прекрасно да е разбирал това, когато е писал: „Аз съм господар на съдбата си, аз съм капитанът на своята душа” Истина е! Ако успеем да осъзнаем необходимостта да управляваме мисленето си ще станем капитани на съдбата си.
Ето някои фактори,с чиято помощ може да управлявате своето мислене:

Горещо_желание за постигане на определена цел, на основата на един или повече мотиви,активиращи човешките въжделения. Първите три от тях са известни - любовта, сексът, и стремежът към финансово благополучие.
Тясна връзка с хора, които имат позитивно мислене и които пренасят този манталитет и върху вас.
Самовнушение, чрез което умът получава постоянни директиви за действие, докато накрая привлече онова, за което директивите призовават. Тази процедура трябва да се повтаря и наум, и на глас, докато заседне дълбоко в подсъзнанието.
 Ежедневна молитва в която изразявате благодарността си за това,с което Бог ви е благословил вместо да искате още.Молба за повече мъдрост, за да използвате по-добре онова, с което сте дарени.Този навик е най-важният,защото той засилва вашата религиозна вяра и може да бъде средство за постигане на вашите желания.

Във вас спи един невидим великан. Събудете го и му възлагайте ежедневни задачи,свързани с вашата цел.
Когато някоя сутрин се събудите и установите,че вече сте близо до целта, ще се чудите как не сте знаели,че притежавате всички предпоставки за успех.

/Наполеон Хил/

С други думи това казва и Уилям Хюит,добавяйки:
“Най-напред обмислете добре една или няколко цели,които наистина искате да постигнете-близки,далечни.Най-важното е да го желаете от все сърце,да вярвате,че е за ваше добро,но същевременно да не вреди на никому.Задължително прибавяйте “без вреда на никого” към всичте си желания.

Чел съм и на други места,че всъщност подсъзнанието НЕ МИСЛИ.То изпълнява автоматично заповедите.Ако не му е указано как да изпълни, то избира - най-лесния начин,първия възможен.Без да го е грижа дали в друг аспект уврежда или не човека.

От друга страна - когато получим желаното – можем ли да го разпознаем и да протегнем ръка и го вземем.
Богатството рядко се дава на кюлчета злато. Понякога и като златна мина,под мръсната пръст на парцел в пущинак.
:)

Няма коментари: