неделя, септември 23, 2007

Трябва

Сега берях плодовете на многогодишния си усилен труд и саможертви.
Дължа го на един урок,който усвоих от психолога Брайън Трейси: за да постигнеш каквото и да било в живота,първо трябва да дадеш нещо друго в замяна.Тоест трябва да правиш саможертви,трябва да си готов да заплатиш цената.За всеки успех първо трябва да заплатиш неговата цена.
Успехът никога не идва лесно.Нито пък можеш да го постигнеш само като се придържаш упорито към всекидневната си рутинна практика,повтаряйки днес същото,което си правил и вчера.
Успехът идва едва след като посветиш огромни усилия и много енергия да постигнеш онова,в което мнозина се провалят.Идва благодарение на факта,че си пожертвал нещо ценно за теб, за да постигнеш друго,което е още по-ценно.А това означава да допринасяш за обществото повече,отколкото го изискват преките ти задължения,и твоят принос да надхвърли очакванията на хората.
Парадоксът на живота е,че ако не правиш саможертви,той те наказва.Наказва те посредством илюзията на удобството и сигурността заедно със съпътстващите ги самодоволство и висок риск да се провалиш.
Какво научих: Човек печели като принася в жертва личните си егоистични интереси в името на нуждите и интересите на другите хора.
Как да постъпя: Да си определя каква цена съм готов да платя в името на успеха и какви саможертви трябва да направя,за да Успея.
Лично предизвикателство:Да си отговоря на въпроса,дали наистина съм твърдо решен да успея-дотолкова,че да съм готов да принеса в жертва на успеха нещо,което е от специално значение за мен.
/Дейвид Фриймантъл/

Няма коментари: