понеделник, септември 03, 2007

Да си истински.....

"...предполагаме,че ти не можеш да манипулираш себе си и да се промениш изцяло.Ти си такъв, какъвто си. И това е най-мощното оръжие, което има човек, за да се развие професионално.
Не бъди фалшив.Нормално е да се потиш, усмихваш, плачеш и т.н. Бъди истински и неподправен.
Да,да, ние сме наясно за най-висшия ешелон на корпоративния свят, който има своите повърхностни супер успели личности, знаещи едновременно всичко и нищо. Те са готини,уравновесени, почти дигитално програмирани в действията си. Но тези безчувствени изпълнители рядко стигат до най-високите върхове. Те са просто твърде дистанцирани, за да придвижат хората напред. Те могат да управляват, но не могат да мотивират.
Нека сме наясно, ние не казваме, че автентичността е единственото качество, което ти е необходимо, за да имаш добро професионално развитие. Всеки знае, че за да успееш в днешния висококонкурентен глобален пазар, трябва да си също така умен, любознателен. Нужно е да умееш да работиш с различни екипи и като мениджър да съумяваш да ги запалиш. Необходима ти е и много положителна енергия, смелост да вземеш тежки решения и издръжливост да довеждаш работата докрай. Всъщност трябва едновременно да притежаваш самоувереност и скромност. Тази комбинация се нарича зрялост.
...
Ако притежаваш всичко нужно от гледна точка на талант, знания и умения, с времето твоята автентичност ще се превърне в най-привлекателна добродетел. Eкипът и шефовете ще те познават като човек, ще знаят какви хора привличаш и какво изпълнение очакваш от всеки. Ще имаш контакт с подчинените си, ще ги вдъхновяваш, ще ги водиш."
/Джак Уелч пред сп. Мениджър,бр.9/

"Уважавания мафиот, освен да убива и наказва, трябва и да обича и уважава семейството си и винаги да успява да сдобри две спорещи страни."
/ Томазо Бушета,бивш висш мафиот,Коза Ностра /

Всъщност: Що е мафия?

Няма коментари: