четвъртък, август 23, 2007

"Благодарете всеки ден

Много успели мъже и жени твърдят, че са постигнали всичко сами.Истината обаче е, че никой не е в състояние да достигне върха сам, без помощ. След като си поставите цел и направите първите стъпки към осъществяването й, ще установите, че получавате помощ от най-различни посоки. Трябва да сте готов да благодарите и за човешката, и за божествената помощ, която получавате.
Признателност е красива дума, защото описва едно дълбочинно духовно състояние на ума. Тя дарява личността с магнетичен чар, отваря залостени врати и свързва разума и душата с Безграничния Разум.
Благодарността, както и останалите характеристики на очарователната личност, е просто въпрос на навик. И състояние на ума. Ако не усещате искрено благодарността в сърцето си, думите ви ще звучат кухо и фалшиво.
Благодарността и благородството са тясно свързани.Когато съзнателно развивате у себе си чувството за благодарност, вашата личност става по-благородна, респектираща, излъчваща достойнство.Никога не позволявайте денят да си замине без да изречете поне няколко думи на благодарност за своите блага, защото и благодарността,както много други неща, е въпрос на сравнение.Сравнявайте обстоятелствата и събитията с онова, което би могло да се случи. Ще осъзнаете, че колкото и лошо да е стечението на обстоятелствата в момента, можеше да бъде и по-лошо. И ще бъдете благодарен, че все пак не е.
Признателността добива нова сила, когато е изречена на глас. Семейството ви сигурно знае, че сте им благодарен за вярата във вас, но все пак, казвайте им го. И то
по-често. Ще установите как цялата атмосфера в дома ви става по-приятна и
по-сърдечна.
Не забравяйте-винаги съществува нещо, за което да се благодари.Дори потенциалният клиент, на който дистрибуторът напразно е предлагал даден продукт, може да получи благодарност за това,че е отделил време за да изслуша офертата. Следващия път ще бъде по-благосклонен да купи.
Благодарността не струва нищо, но представлява голяма инвестиция в бъдещето."
/ Наполеон Хил /

Няма коментари: