неделя, август 05, 2007

Когато времето не стига, бъди готов да натиснеш спусъка

"...когато станах помощник-федерален прокурор...Тогавашният ми шеф ...обичаше да използва лозунга “Просто го направи!”.Той беше убеден привърженик на действието и непрекъснато ни повтаряше, че ако изберем някакво действие пред безплодното колебание, ние ще бъдем по-добри юристи, по-добри хора и по-добри във всяко друго отношение.
Точно тази концепция използвах и в качеството си на кмет. Когато се появеше проблем, ние моментално се залавяхме да го разрешим по най-бързия начин- нещо,което в никакъв случай не изключваше разгорещените спорове и дебати при търсенето на най-доброто решение. Мисля, че този подход беше един от факторите, които но помогнаха да спечелим доверието на гражданите на Ню Йорк.

Използвайте творческото напрежение

По време на някои заседания с най-близките ми помощници летеше перушина. Аз намирам дабатите за много полезни и без колебание ги предизвиквам, за да чуя максимално количество възгледи и мнения,по всякакви въпроси. Ако изслушам 3-4 мнения винаги съм в състояние да взема по-добро решение.А ако хората,които ги изказват, правят това пламенно и страстно, още по-добре.
Но пламенен дебат не може да стане ако се знае, че крайния резултат е предварително решен. Ако вашите подчинени са убедени, че вие ще уважите мнението на най-високопоставената личност, или ще предпочетете това на човека,когото познавате най-добре, те никога няма да защитят своята теза до онази степен, която вие желаете."
/ "Лидерството" Р.Джулиани /

Няма коментари: