вторник, юли 17, 2007

"Онзи ден си говорихме за жестокостта,която някои хора са в състояние сами да си причинят.Често,когато се опитваме да им покажем доброто,да им покажем колко щедър е животът,отхвърлят идеята,сякаш идва от дявола.Те не обичат да искат много от живота, защото се страхуват от поражението.Но онзи,който реши да поведе справедливата битка, трябва да гледа на света като на неизмеримо съкровище,което трябва да бъде открито и завзето.
.........
Да разговаряш с Пратеника не означава да го разпитваш за света на духовете. Пратеникът ще ти служи за едно:да ти помага в материалния свят.От своя стана той ще ти помага, ако знаеш точно какво искаш.
.........
Ти си тук, за да търсиш някаква награда. Престраши се да помечтаеш и направи всичко възможно да превърнеш мечтата си в реалност. Трябва да знаеш какво ще предприемеш с меча си и това трябва да ти се изясни напълно, преди да сме го открили. Има едно нещо в твоя полза-ти търсиш наградата.Тръгнал си по Пътя на Сантяго, понеже искаш да бъдеш възнаграден за усилието. Вече установих, че изпълняваш всичко,на което те уча, търсейки да постигнеш някаква практическа цел. Това е крайно положително.
Остава единствено да успееш да обединиш практиките на РАМ и собствената си интуиция. Езикът на твоето сърце ще предопредели правилния начин, по който да стигнеш до меча и да боравиш с него. В противен случай упражненията и практиките на РАМ ще станат част от безполезната мъдрост на Традицията."
/"Дневникът ня един маг"П.Коелю/

СЪРЦЕТО,ИНТУИЦИЯТА,ЖИВОТА.

Преди време разгледах изследване,правено дълги години върху Лидерите във всяко област. В резултат - доказано било,че има една особена категория лидери / или висши мениджъри/, които освен чисто обективните знания и качества имат и нещо допълнително, неуловимо , но действащо. Мисля - може би имат СЪРЦЕ,ИНТУИЦИЯ и комуникират с тях.
Те били най-добрите.

Няма коментари: