сряда, юни 27, 2007

"Две деца си приказват в корема на една бременна жена. Едното е вярващо, другото невярващо.
Невярващото дете пита другото: “Вярваш ли в живот след рождението?”
Вярващото дете отговаря: “Естествено. Всеки знае, че има живот след рождението. Ние сме тук, само за да се закалим и заздравим, за това което ни очаква.”
При това невярващото: “Това е глупаво. Няма живот след рождението. Можеш ли да си представиш, как би изглеждал един такъв живот?”

Вярващото обяснява: “Не знам всичко с детайли, но знам че там е много по светло отколкото тук и е възможно да сме способни сами да се храним и да вървим.”
Невярващото реагира почти ядосано: “Що за глупости са това. Това е невъзможно. Сами да се храним и вървим? Как би станало това? Смешно е направо.”

Вярващото: “Сигурен съм, че е възможно. Ще е само по различно. Човек може да си го представи!”
Несигурно невярващото: “От там все още никой не се е върнал! Животът свършва с раждането ни и след това няма нищо повече.”

Вярващото го прекъсва: “Не,не! Не знам как би изглеждал животът ни след като се родим, но съм сигурен, че ще срещнем майка ни и тя ще се грижи за нас.”
Невярващото възразява: “Глупости! Аз до сега майка не съм виждал, така че тя не съществува.

Вярващото бебе отговаря: “Не мога да се съглася с думите ти. Понякога, когато е съвсем тихо, се чува, как тя пее и е забележимо как гали светът ни. Напълно съм убеден, че животът ни в действителност ще започне едва след като се родим.”

Всъщност всичките велики личности в човешката история са станали Велики от един момент нататък,години след раждането си.А дотогава са били най-обикновени хора, неразличаващи се особено от обкръжението си.
Така и Буда,Моисей,ИСУС, Мохамед,като при последния промяната започнала чак на 40г,а почнал да говори публично на около 43г.
Такива хора в обикновения,светски живот са Колумб,Едисон,Хенри Форд,Чърчил, Роналд Рейгън,сегашния губернатор на Калифорния и бивш професионален културист Арнолд Шварценегер и т.н.
Общото между всички е,че вярвали в своето раждане,знаели,че то ще настъпи и се подготвяли позитивно за него.
"Дух,вяра,работа!"
:)

Няма коментари: