неделя, ноември 11, 2007

Любовта,ВЯРАТА

“Какво е скуката?Това е вътрешна,подсъзнателна съпротива,която целия ви нетрениран живот оказва срещу самопознанието,срещу всяка промяна,срещу всяка трудоемка дейност.
Мислите ли,че вие мислите?Грешите,Всъщност вашите мисли ви мислят вас.
Вашите мисли ви обсебват и обикновено ви лъжат.А сетивата не лъжат никога,само трябва да се научим правилно да ги усещаме. Ако чувствате,че нещо е солено,значи е солено.
Сетивата ни знаят всичко.
Ние с вас знаем как да постъпим в един или друг случай...Ние с вас знаем как да сме богати,здрави,щастливи,как да си отгледаме децата. Ние всичко знаем.Но опре ли до практически действия,до взимаме на решения,всичко отива по дяволите.
Необходимо е да се научим да различаваме истинската информация, която мозъкът ни,целия ни организъм получава от миналото,настоящето и бъдещето – от тези халюцинации,от собствените ни измислици.

И така,имаме само два пътя:да бъдем добри или зли,да служим на доброто или на злото.
Ако потърсите вътре в себе си светлина,искреност,добрина –ще ги намерите.Но за да търси светлина,човек трябва ДА ВЯРВА,че тази светлина съществува.
Трябва да имате елементарна вяра в съществуването на светлината.
Състоянието,в което сте готов да простите на всеки,да простите на себе си – това е състояние на ВЯРА.
Състояние,в което във всичко ви върви,всичко се осъществява-това също е състояние на ВЯРА.
Спомнете си!Когато сте постигнали успех в живота,какво е било състоянето ви преди това?Когато целта още не е достигната,но вече със сигурност знаете,че ще бъде така и никак другояче?И това е състояние на ВЯРА.
ИСУС казва,че ако имате вяра колкото синапово зърно и кажете на планината: “Премести се от тука там!”,тя ще се премести и нищо няма да бъде за вас невъзможно.
Когато душата ви различава доброто от злото,когато духът ви е в състояние да създава,да твори,да множи доброто,всички ангели около вас се събират във велика армия.А вие ставате техен представител.Разбирате ли?
Каквото и да поискате да направите в името на обичта,в името на опознаването на най-добрите страни на Личността ви,тези ангели започват да влагат в душите на другите такива стремежи,които ще се движат,ЗАЕДНО с вашите стремежи.Разбирате ли?

И Знаете ли,когато интуицията започне да действа,се появява едно много странно,но и много приятно усещане,че животът реагира на желанията ви.Той резонира,откликва,появява се усещане за взаимност,сякаш с живота сте обвързани и си дарявате цялата нежност и топлота....Това е ЛЮБОВ."
/М.Норбеков/

Няма коментари: