понеделник, юни 11, 2007

"Ако се опитате да пестите енергия в боя,вие не може да победите.Това е една тайна на бойните изкуства.Не можем да разчитаме единствено на уаса,на техниката.
Ние трябва да създаваме.

...
Бойните изкуства не са театър или забавление.
....
При спорта времето съществува.При бойните изкуства съществува единствено настоящето.... Победа или не,живот или не,това се решава веднага.Вие трябва да решавате сега. Сега е, когато живота и смъртта се решават, изцяло.
/"ДЗЕН в бойните изкуства"Т.Дешимару/

"Дейлайт обичаше върховете и въпреки,че в изминалия кратък жизнен път имаше малко върхове,той се бе старал винаги да се изкачи на най-високия.
....
Дълбоко в жизнените му процеси шепнеше царственият глас на Живота и настойчиво го съветваше,че би могъл да постигне повече от другите мъже,да спечели там,където те губеха,да постигне успех там,където те загиваха.Това беше нагонът на живота,здрав и силен,незабелязващ крехкото и загнилото...
И непрекъснато,било като далечен шепот,било като ясен тръбен зов,до него достигаше вестта, че някога,някъде,по какъвто и да е начин той ще намери щастието,ще стане негов господар,ще го върже и ще го направи свое притежание.
/"СИЯЙНА ЗОРА" Джек Лондон/

Няма коментари: